Blog 24/11/2023

Career Opportunity: Internship at CIIB

Written by Teodora

U današnjem dinamičnom poslovnom svetu, traženje prave karijerne prilike može biti izazovno, ali i uzbudljivo putovanje. Ukoliko ste student koji tek kreće u potragu za prvim radnim angažovanjem, važno je biti informisan o aktuelnim karijernim mogućnostima.

Ono od čega treba krenuti su studije, odnosno oblast za koju ste se obrazovali. Na fakultetu ste verovatno stekli sliku o nekim mogućnostima radnog angažovanja, alia ko potražite malo po internetu, možete pronaći I neke nove pozicije koje vam mogu biti interesantne, a koje možda nisu još toliko rasprostranjene u našem društvu.

Jedna od njih je Product Data Entry Specialist koju ima kompanija CIIB Digital Service. Pozicija podrazumeva unos podataka u sisteme klijenata, od slika, video materijala, do specifikacija i opisa proizvoda kako bi on bio što bolje prikazan na online shop-u. S obzirom da su naši klijenti iz Švajcarske, znanje nemačkog jezika na minimum C1 nivou je neophodno. Sa druge strane, pozicija je zanimljiva jer nudi zaposlenima da se stalno upoznaju sa novim proizvodima I da proširuju svoj vokabular ali I znanje o različitim oblastima.

Druga pozicija je recimo Product Contet Writer gde kolege I koleginice pišu o različitim proizvodima ili kategorijama proizvoda, ali u formi teksta koji služi da što bolje opiše karakteristike ili funkcionalnosti. Pozicija koja zahteva viši nivo stilskog pisanja je SEO Copywriter, a kolege koje se bave ovim poslom pišu duge tekstove od preko 800 reči koje između ostalog imaju funkciju pospešivanja prodaje.

Sa druge strane, pozicija koja je rasprostranjena na našim prostorima je Customer Service Representative. Ona obično podrazumeva podršku klijentima putem telefona. Kod nas ova pozicija u najvećem broju slučajeva podrazumeva podršku kroz chat i mail, a za manji broj klijentata i podršku putem telefona. Pored komunikacije, pozicija ima I deo administrativnih zaduženja kao što je obrada i kreiranje porudžbina, uređivanje recencija ali i komunikacija sa dobavljačima.

Uzimajući u obzir sve ove opcije, važno je istaći značaj kontinuiranog učenja i usavršavanja veština. Tehnologija i tržište rada stalno evoluiraju, pa je važno biti spreman na prilagođavanje novim trendovima i zahtevima industrije.

U CIIB Digital Service-u smo ove godine organizovali prvi program prakse i planiramo da sa tim trendom nastavimo i sledeće godine! Ko se može prijaviti za program? Svi student završnih godina Germanistike bilo kog fakulteta u zemlji, a mi ćemo se potruditi da obezbedimo znanje I pružimo iskustvo koje će vam značiti na početku karijere!

Na kraju, karijerni put je lično putovanje, a prava prilika može se pojaviti kad se spoje vaša interesovanja, veštine i vrednosti sa potrebama tržišta rada. Ne zaboravite da budete otvoreni za nova iskustva i da gradite svoju karijeru sa entuzijazmom i predanošću. Vaša budućnost čeka, a sledeća karijerna prilika može biti bliža nego što mislite. Srećno!