Blog 12/10/2023

Intervju sa Tanjom Jovanović – CIIB Junior Account Manager

Written by Teodora

Kakav je bio tvoj razvojni put u CIIB-u?

Odluka da dodjem u CIIB, u jeku korona pandemije, bila je prekretnica u mom profesionalnom razvoju, obzirom da dolazim iz poptpuno druge branše.

Verovala sam u koncept start up-a i razvijala se zajedno sa firmom.

Korak po korak, uz veliko zalaganje i trud napredovala sam iz agentske u seniorsku, a zatim i u menadzersku poziciju.

Svaka faza bila je zanimljiva na svoj način, izašla sam iz svoje zone konfora i naučila mnogo novih stvari kroz izazovne situacije. Bilo je narvno i jako lepih trenutaka, kao što su poslovna putovanja i timska druženja.

Ovako dinamičan razvoj mi je u početku bio nezamisiv.

Upravo to je rizik i prednost rada u maloj kompaniji, kao što je pre dve godine bio CIIB, sa svega 20ak zaposlenih.

Našla sam se na pravom mestu, u pravo vreme, sa ljudima koji su umeli da prepoznaju moj potencijal i dali mi šansu da se dalje razvijam.

Kako provodiš slobodno vreme?

Slobodno vreme volim da provodim u prirodi, sa porodicom i prijateljima ili da putujem.

Volim druženja i trudim se da za svoje prijatelje i drage ljude uvek nadjem vreme, jer smatram da prijateljstvo mora da se neguje, bez obzira na posao i svakodnevne obaveze.

Nedavno sam počela rekretaivno da treniram, ali ne bih rekla da je to nešto u čemu mnogo uživam. 😀

Da li preferiraš rad od kuće ili iz kancelarije?

Volim da napravim balans, odnosno hibridni model rada, da kombinujem rad od kuće i  iz kancelarije.

Oba načina rada imaju svoje benefite, kada mi je kalendar pun termina volim da ostanem kod kuće i više se fokusiram na posao.

Ima takodje dana kada se uželim kolega, šale, naručivanja hrane i doborg “office outfit-a” 😀 i rado dodjem u kancelariju.

U CIIB-u postoji praksa dolazaka švajcarskih klijenata u Srbiju i odlazaka srpskih timova u Švajcarsku na razmenu ideja i iskustava. Šta to znači za tebe i možeš li neku situaciju posebno izdvojiti?

Imala sam tu sreću da po prvi put otputujem u neku  zemlju u kojoj nikad nisam bila i upoznam kolege uživo i njihovu kulturu. Nakon svake posete saradnja je bila sve bolja i intenzivnija. Uspeli smo da razbijemo strogo poslovni odnos i stvorimo zajedničke uspomene i konekcije.

Mi smo bili oduševljeni švajcarskim sirom i slatkišima, a oni našom domaćom kafom i hranom.

Dugo ću pamtiti moj drugi odlazak u Švajcarsku, kada su me kolege dočekale sa dobrodošlicom ispisanom na srpskom i mojom omiljenom bombonjerom. 😊

Gde vidiš sebe za 10 godina? 😊

(forica sa večitim pitanjem iz intervjua za posao, s obzirom da te to nisu pitali kada si došla u CIIB, možeš li reći gde vidiš sebe sada posle skoro 3 godine u kompaniji?)

Uh, ovo pitanje mi nije na listi omiljenih pitanja. 😀

Volim da planiram, ali život je vrlo nepredvidiv i pun iznenadjenja, nekad se jednostvano treba prepustiti.

Za 10 godina bih volela da i dalje budem uspešna u svom poslu, da naučim nove stvari i veštine, ali da ne prestanem da uživam u malim stvarima i izazovima koje ovaj posao nosi.