Blog 18/10/2022

Jedan dan u francuskom timu

Written by David Bogicevic

Francuski tim u CIIB-u

Francuski tim je mali, ali skladan i odlično organizovan.

Jutro počinje uz kafu ili čaj i dogovaranje o podeli zaduženja za taj dan (ako ste u kancelariji, uz kroasan i kafu koje će pripremiti naše drage kolege, pravi džentlmeni).

Zadatak francuskog tima je da nemačke tekstove prevedene automatski lektoriše i prilagodi željama klijenata. U tom zadatku uvek ćete moći da računate na pomoć kolega kako iz francuskog, tako i iz nemačkih timova. Sve probleme rešavamo udruženim snagama, uz veliku podršku i razumevanje svih ljudi koji čine ovu firmu.

U francuskom timu uvek polazimo od dobre organizacije jer nam ona dopušta da sve obaveze završimo bez ikakvog pritiska i da ostavimo sebi neki trenutak predaha. Kratak predah je upravo ono što nam dozvoljava da se potpuno koncentrišemo i posvetimo nekom narednom zadatku.

Naš tim sarađuje sa gotovo svim timovima za nemački jezik u firmi, tako da ostajemo u kontaktu s ljudima koji su osmislili i napisali tekstove, pa uvek možemo zajedno korigovati ili razjasniti neka sporna mesta u tekstu.

Jedan naš radni dan ispunjen je najrazličitijim temama. Praznici (poput Osmog marta, Prvog maja, Dana zaljubljenih i mnogih drugih), razne vrste ugovora, nakit, sportska oprema, električni bicikli i kućni aparati samo su neke od tema o kojima ćete se informisati i tako širiti svoja znanja i bogatiti rečnik. Sigurni smo da će biti i inovativnih predmeta čije će vas postojanje iznenaditi, pa možda i podstaći da dalje istražujete na tu temu.

Možda baš s nama otkrijete strast prema nekom sportu ili temi.

Vidimo se uskoro!