Blog 18/10/2022

Mini intervju sa Ivanom

Written by Miljana

Ivana radi u CIIB-u već dve godine na poziciji Account Manager-a za jednog od naših najvećih klijenata.

Šta je bio najveći izazov u tvojoj dosadašnjoj karijeri?

Raditi odgovoran posao, a ne doživljavati ga stresno i uživati u svemu što ti tvoja uloga donosi, nebitno da li su u pitanju lepše ili izazovnije situacije. Tim od 40 ljudi i klijent za kojeg pružamo dve odgovorne usluge je situacija koja nosi sa sobom jednu veliku dinamiku i odgovornost, ali sve je stvar kako doživljavate te izazove. Da li ćeš danas posle petog sastanka doživeti stres, ili ćeš na to gledati kao na divnu priliku da rasteš u ličnom i profesionalnom smislu, zajedno sa svojim timom i kompanijom – odluka je na tebi. Dakle izazov je naučiti uživati u izazovu.

Koji savet bi dala ljudima, koji tek započinju svoju karijeru?

Da budu strpljivi i da ne očekuju uspeh preko noći. Iza svakog uspeha, da li privatnog ili poslovnog, stoji mnogo rada i truda. Moj savet je da budu pošteni, vredni, znatiželjni i da konstantno uče i rade na sebi. Da se ne plaše da prave greške i da postavljaju pitanja ako im nešto nije jasno. Naravno ovo su sve saveti ukoliko neko počinje karijeru u zdravoj kompanijskoj kulturi. 

Navedi 3 stvari o svom trenutnom poslu, koje ti se najviše dopadaju!

Rad sa ljudima. Tim sa kojim sarađujem, moji lideri i klijent su moja svakodnevna motivacija. Da li su u pitanju poslovne teme, projekti, brainstorming sesije ili opušten “ćas-ćas” – saradnja sa ljudima nosi posebnu vrednost sa sobom i jako me ispunjava.

Radna sredina. Sredina u kojoj je tvoje mišljenje bitno. Sredina koja ne mikromenadžuje. Sredina koja ima zdrav stav ka greškama. Sredina koja te inspiriše i motiviše da uvek nešto probaš i vidiš šta će ti to doneti.

Optimizacija procesa. Sve više shvatam da moja unutrašnja motivacija proizilazi iz optimizacije procesa, odnosno iz otkrivanja načina kako nešto da uradimo u 2 koraka, usmesto u 10. Da uklonimo takozvani “waste”, odnosno korake koji nam ne donose ništa ili nas čak usporavaju. I da te optimizacije utiču na to da postižemo još bolje rezultate, a da se broj radnih sati pri tome ne povećava.