Blog 24/11/2022

WooCommerce, Squarespace, Wix, Shopify .. šta je pravi izbor?

Written by David Bogicevic

Ako tražite najbolji web shop builder i pitate se kako da izaberete između različitih opcija, na pravom ste mestu.

Idealna platforma za online trgovinu omogućiće da lako i jednostavno postavite vašu online prodavnicu, sa svim karakteristikama i funkcionalnostima koje su vam potrebne. 

Evo nekih detalja istraživanja iz Forbes-a:

Shopify – NAJBOLJE ZA DROPSHIPPING

Početna cena kreće od 29 USD mesečno.

Shopify je najfleksibilnija, najbogatija i najkompletnija platforma za e-trgovinu.

Mnogi online trgovci smatraju da je osnovni plan od 29 dolara mesečno više nego dovoljan da zadovolji potrebe njihove prodavnice.Ovaj paket uključuje do dva naloga za zaposlene, popuste za isporuku, pristup POS-u (preko Shopify POS Lite, koji dobro funkcioniše) i abandoned cart recovery.

Vix – NAJBOLJI DRAG-AND-DROP SISTEM UREĐIVANJA 

Vix je čuven po jednostavnosti korišćenja, što ga čini savršenim za početnike ili bilo koga kome je potrebna web prodavnica laka za održavanje.

Vix olakšava uređivanje vaše web prodavnice i dodavanje dodatnih funkcija putem prodavnice aplikacija. Naći ćete stotine ekstenzija i vidžeta koje možete izabrati!

Vix takođe poseduje analitiku web prodavnice kako bi imali uvid u saobraćaj i ponašanje posetilaca.

Sa ovim informacijama pri ruci, u boljoj ste poziciji da donosite odluke na osnovu podataka o tome kako najbolje da optimizujete svoj web šop.

Vix vam čak omogućava da pokrenete live chat vidžet.

WooCommerce – NAJBOLJI ZA RAZNOVRSNOST

WooCommerce je dodatak koji vam omogućava da transformišete WordPress web sajt u online  prodavnicu. Njegova osnovna verzija je dostupna besplatno, ali je veoma prilagodljiva sa svojim velikim nizom ekstenzija. Na primer, sa WooCommerce dodatcima, možete da prihvatate online rezervacije, prodajete pretplate i prihvatate ponavljajuća plaćanja.

Squarespace – GENERALNO NAJBOLJI 

Početna cena web šopa –  23 USD mesečno, naplaćuje se godišnje.

Squarespace sebe naziva liderom u dizajnu web stranica, i da, pogodili ste – tu leži većina njegovih osnovnih karakteristika.

Za razliku od Vix-a, koji se oslanja na dodatke da bi se nadovezao na svoju osnovnu funkcionalnost, Squarespace je bogat funkcijama pri samoj aktivaciji.

Pored toga, postoji preko 100 profesionalno dizajniranih šablona koje možete izabrati. 

Sve ovo je prilagodljivo, tako da ih možete urediti da odgovaraju estetici vašeg brenda.

Vizuelno, njegovi šabloni su veoma impresivni i izbacuju deo konkurencije iz igre.

Sve u svemu, to je jedan od najboljih kreatora web sajtova ako želite da dizajnirate šop dobrog izgleda ili prikažete puno vizuelnog sadržaja.

Povrh toga, Squarespace takođe pruža dobar paket e-commerce funkcija, uključujući alate za zakazivanje i upravljanje rezervacijama, a možete čak i da kreirate naloge za članove.

Squarespace se takođe može pohvaliti solidnim SEO alatima i nizom korisnih analitika web sajta koje će vam pomoći da razvijete i proširite svoje poslovanje. Ovde ćete videti odakle dolaze posetioci i kako ostvaruju interakciju sa vašim sadržajem, a možete i da pregledate svoje najprodavanije proizvode.

Uz toliki izbor platformi za online trgovinu, od vitalnog je značaja da obratite pažnju na to koje funkcije su najvažnije za vaše poslovanje. Na kraju krajeva, ono što radi za jednog prodavca možda neće raditi za sve prodavce. Na primer, možete prodati samo desetak različitih stvari, što znači da vam nije potreban softver koji podržava veliki inventar.

Ili, možda imate običnu prodavnicu, ali želite da pokrenete prodaju i na internetu  – potrebna vam je platforma sa mogućnostima POS-a, tako da se zalihe robe automatski sinhronizuju bez obzira gde se kupovina obavlja. 

Pored neophodnih karakteristika, trebalo bi da razmotrite i svoj budžet, da li vam je potrebna višekanalna prodaja i da li platforma uključuje SSL sertifikat. 

Ovaj sertifikat je neophodan i omogućava klijentima da znaju da je bezbedno unositi podatke o kreditnoj kartici prilikom naručivanja.

Ako želite da saznate više ili ako vam je potrebna pomoć oko podešavanja vaše web prodavnice, ne oklevajte. Kontaktirajte nas i ubrzajte rast svog prisustva i prodaje na internetu!