Blog 17/10/2023

Zašto proces selekcije traje

Written by Teodora

Proces selekcije često može biti vrlo iscrpljujući i dugotrajan proces koji neretko podrazumeva nekoliko krugova, ili testiranja za određenu poziciju. Kandidati se često pitaju „Zašto još nisam dobi/la povratnu informaciju?“ I da, svi znamo kakav je osećaj jer smo svi bili u toj poziciji kada smo bili u procesu zapošljavanja.

Nekoliko faktora utiče da se proces selekcije produži:

  1. Veliki broj prijava: Ako se na oglas za posao prijavi veliki broj kandidata, regruteri moraju da pregledaju sve prijave – a to oduzima dosta vremena.
  2. Više koraka u procesu: često se dešava da pored intervjua, u proces selekcije bude uključeno i testiranje određenih kompetencija, ličnosti, asesmenti, ili pak finalni razgovor i dodatni razgovori sa klijentom ili budućim nadređenim.
  3. Dostupnost kandidata: dešava se da kandidati zbog trenutnog radnog angažovanja, ili iz nekog drugog razloga, nisu dostupni u određenom vremenskom okviru da počnu sa procesom selekcije, ai to sve može dovesti do prolongiranja predviđenog roka za završetak selekcije.
  4. Nepredviđene okolnosti: Neočekivani događaji, poput odlaska ključnih članova tima ili promena u prioritetima kompanije, odmori, bolovanja takođe mogu produžiti proces zapošljavanja i izazvati kašnjenja.

U kompaniji CIIB se trudimo da kandidate obaveštavamo blagovremeno o svim koracima u procesu selekcije. Prvi je mail zahvalnice da smo dobili prijavu, i da ćemo vas obavestiti o daljim koracima selekcije ukoliko zadovoljavate potrebne kriterijume. Sledeći je jezičko testiranje, a ukoliko ste i taj korak uspešno prošli, završavamo sa online razgovorom na kome je naš HR i Hiring Manager. Neretko se dešava da imamo i korak upoznavanja sa klijentom, ali to je uvek najavljeno kandidatu ukoliko uđe u najuži izbor.

Da li nam se dešava produžetak procesa selekcije? Nažalost, da! To je obično zbog nepredviđenih okolnosti kao što su bolovanja, nedostupnost kandidata u vremenskom okviru koji smo isplanirali, ali i druge okolnosti kao što je povećani obim posla i slično.

Kakva su vaša iskustva, i kako na vas utiče produžetak procesa selekcije?